top of page
Jager Uitvaartbegeleiding  wel of geen uitvaartverzekering

Wel of geen uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering dekt (gedeeltelijk) de kosten van een uitvaart, waardoor veel mensen ervoor kiezen om deze verzekering af te sluiten. Dit helpt om financiële verrassingen na een overlijden te beperken. Op dit moment bedragen de gemiddelde kosten van een uitvaart ongeveer € 7000, maar dit bedrag kan variëren afhankelijk van de persoonlijke wensen. Een uitvaartverzekering niet verplicht is, er zijn verschillende manieren om een uitvaart te financieren. Wil je weten hoe het kostenplaatje eruitziet voor jouw eigen uitvaart? Neem dan de tijd voor een vrijblijvend gesprek om je te oriënteren. In principe ben je vrij om een uitvaartverzorger te kiezen bij alle verzekeraars, hoewel er enkele voorwaarden aan verbonden kunnen zijn. de twee meest gekozen uitvaartverzekeringen zijn de kapitaalverzekering en de naturaverzekering. Hier vertellen we je op deze pagina  graag meer over.

Naturaverzekering

Bij een naturaverzekering ontvangt men geen geldbedrag na overlijden, maar biedt de verzekeraar diensten en materialen aan die nodig zijn voor het regelen van de uitvaart. Denk hierbij aan de laatste verzorging, de kist, het vervoer en rouwdrukwerk. Hierdoor heb je als nabestaande minder keuzevrijheid, tenzij je bereid bent extra bij te betalen. De materialen die door de verzekering worden gedekt, zijn vaak de meest eenvoudige opties. Je hebt wel de mogelijkheid om te kiezen voor een duurder niveau, waarbij meer diensten en materialen zijn inbegrepen. Een naturapakket vertegenwoordigt een bepaalde geldsom, die ook kan worden uitgekeerd.

Kapitaalverzekering

Bij een kapitaalverzekering ontvangen de nabestaanden na het overlijden van de verzekerde een vast geldbedrag. Bij het afsluiten van de verzekering wordt dit bedrag bepaald, maar het kan eventueel tussentijds worden aangepast, bijvoorbeeld omdat in de loop der jaren het prijspeil is gestegen. Je betaalt maandelijks een premie, waarvan de hoogte afhangt van het verzekerde bedrag en je leeftijd. De nabestaanden kunnen het vrijgekomen bedrag gebruiken zoals ze dat willen voor het regelen van de uitvaart.

uitvaartverzekering
Jager Uitvaartbegeleiding  kapitaalverzekering uitgelegd uitvaart

Contact met onze uitvaartbegeleiders

Wij nemen contact met je op

bottom of page