top of page
Wat doen bij overlijden

Wat te doen bij overlijden?

Als je jouw dierbare verliest, moet er in korte tijd veel geregeld worden. Dat kan overweldigend zijn, zeker met alle emoties van het besef dat iemand waar je van houdt er niet meer is. Neem de tijd voor jezelf in de eerste uren na het overlijden. De uitvaartbegeleiders van Jager Uitvaartbegeleiding staan voor je klaar zodra jij eraan toe bent. We zijn er in de komende dagen om je te ondersteunen en houvast te bieden. Hieronder vind je alvast een overzicht van zaken die als eerste geregeld moeten worden. De rest regelen we samen.

1

Bel de huisarts

   Is je naaste thuis overleden? Neem dan contact op met de huisarts die de officiële verklaring van overlijden opstelt. In de avonden en in het het weekend kun je de dienstdoende huisartsenpost bellen.

2

Licht andere naasten in
en bel Jager

   Breng andere naasten op de hoogte van het overlijden en neem contact op met Jager Uitvaartbegeleiding. Onze uitvaartbegeleiders staan klaar om je stap voor stap te begeleiden.

Wij zijn dag en nacht bereikbaar op:

0321 - 31 61 74

3

Leg alvast spullen klaar

Overleg met andere nabestaanden wie aanwezig wil zijn bij de laatste verzorging. Neem de tijd om kleding en persoonlijke items te selecteren voor de overledene, denk aan sieraden, een bril of het kunstgebit. Zorg er ook voor dat je eventuele gegevens van de uitvaartverzekering bij de hand hebt. 

Wat doen bij overlijden
Wat doen bij overlijden

De dagen tussen het overlijden en de uitvaart

Jager Uitvaartbegeleiding logo

In Nederland is het wettelijk vastgesteld dat een overledene niet eerder dan 36 uur na het overlijden, en niet later dan 6 werkdagen na het overlijden, begraven of gecremeerd mag worden. Gedurende deze periode wordt de overledene opgebaard, thuis, in een uitvaartcentrum, of in ons Afscheidshuis in Dronten. Dagelijks houden we contact om ervoor te zorgen dat alle details voor de uitvaart nauwkeurig worden afgestemd. We staan klaar om te luisteren, mee te denken en samen een afscheid te organiseren dat past bij het leven van jouw dierbare en jullie als nabestaanden.

bottom of page